Ülepannikoogid ehk krepid

Minu pere on veidi kummaline. Kui enamik inimesi sööb putru hommikuti ja pannkooke pühapäeva hommikutel, siis minu kodus valmistatakse neid, kui isu tuleb või suurt lõuna- ja õhtusööki teha ei jaksa. Mina valmistasin oma esimesed pannkoogid pühapäeva lõunasöögiks, kuna kapis oli keefirit ja piisavalt palju piima, mida pannkookidega juua. Külm piim on kõige parem jook kreppide kõrvale. Moosi valmistasin vaarikatest, põldmarjadest ja arooniatest. Aroonia sattus moosi kogemata, kuna pidasin neid mustadeks sõstardeks. Päris huvitav maitse!


Vajalikud toiduained: 

- 1 pakk keefirit
- 4 muna
- vähemalt 1 klaas nisujahu
- suhkrut
- vanillisuhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- toormoosi või mett



Valmistamine:

1. Vahusta munad suhkruga.
2. Lisa keefir (ja veidi vett, kui tahad rohkem pannkooke).
3. Sega hulka jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber.
4. Jahu lisa niipalju, et tainas ei oleks väga vedel.
5. Sega tainas korralikult läbi.
6. Kuumuta pannil õli ja tõsta tainas kulbiga pannile.
7. Pane kaas pannile ja pööra pannkooki siis, kui tainas ei ole enam pealt vedel.
8. Teiselt poolt küpsetades pole vaja pannile kaant peale panna.
9. Kui tainas otsas ja pannkoogid valmis, on aeg moosi teha. 
10. Moosiks sobivad kõik marjad, kuid kui kasutad külmutatud marju, tuleb need veidi varem sulama võtta.
11. Lisa marjadele veidi suhkrut ja vett ning mikserda.