Vana aja hea magustoit ehk leivasupp

See on üks lihtne, odav ja kõhtu täitev magustoit. Kasutada saab leivajääke, kuid võib ka valmistada värskest leivast. Minu supp valmis Rehe rukkileivast ja mustast leivast. Peale vaadates ei tundu isuäratav, kuid süües viib keele alla. 

Vajalikud toiduained:

- 1 päts rukkileiba
- pool klaasi suhkrut
- 2 õuna
- 1 klaas rosinaid
- serveerimiseks hapukoort, piima või kohvikoort


Valmistamine:

1. Lase potis vesi keema (vett ei pea esialgu panema väga palju, seda saad alati juurde lisada).
2. Koori ja tükelda õunad ning lisa need keevasse vette.
3. Pudenda kätega leib keevasse vette ning lisa rosinad. 
4. Sega pidevalt kuni hakkab moodustuma puderjas mass.
5. Lisa suhkur ja jätka pidevat segamist, muidu võib magus supp põhja kõrbeda.
6. Kui on moodustunud kreemjas mass, võta pott tulelt ja pane jahtuma.
7. Kui supp pole enam tuline, on paras aeg see vahtu lüüa.
8. Mikserda.
9. Sobib süüa nii hapukoore, piima kui ka kohvikoorega. Nii nagu keegi soovib!