Kõigile oma pitsa

Söön pitsat tihti. käin seda väljas söömas ja mõnikord valmistan ise. Tavaliselt kasutan kastmena ketšupit ja põhja valmistan õhukese pitsapõhja pulbrit. Sel korral otsustasin valmistada kõik ise. Kuna minu peres on kõigil erinev pitsasoov, said pitsakatte kõik endale ise valida. Nii valmis kolm eriilmelist ja -maitselist pitsat.

Kiirelt valmivaks pitsataignaks vajalikud toiduained:

- 5 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl soola
- 50 g võid
- 2 dl käesooja vett

Marinara kasteks vajalikud toiduained:

- 2 küüslauguküünt
- 1 punane sibul
- 1/2 tl suhkrut
- 1/2 tl soola
- 3 spl oliiviõli
- 400 g purustatud tomatite konservi
- must pipar
-1 tl hakitud basiilikut

Pitsakatteks valik toiduaineid:

- keeduvorst
- kanafileesink
- ananasssikonserv
- hapukurk
- hakkliha (soola ja pipraga läbi praadida)
- riivitud juust
- mozzarella
- fetajuust

Valmistamine:

1. Valmista marinara kaste. Selleks haki sibul ja küüslauk ja kuumuta neid õlis, seejärel lisa tomatikonserv ja maitseained. Keeda pidevalt segades umbes 10 minutit. Marinara kastme võid valmistada mõni päev varem ja hoida seda külmkapis.
2. Pitsatainaks sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga. Sulata või ja sega jahuseguga ning lisa vesi.
3. Sega tainas ja jaga kaheks või kolmeks osaks, oleneb, mitut pitsat sa tahad.
4. Tee käed kas jahuseks või märjaks ning vormi otse ahjuplaadile (kas küpsetuspaberi peale või õliga määritud plaadile) endale meelepärane pitsapõhi.
5. Määri peale marinara kaste ja enda valitud pitsakate.
6. Nüüd pitsa ahju ja küpseta 20 minutit 200 kraadises ahjus.

Silmadega süües olid pitsad väga head, kuid siiski kõik ei õnnestunud. Marinara kaste tuli hästi välja, kuid pitsapõhi ei küpsenud keskelt valmis. Võib-olla oli viga selles, et küpsetasin pitsat alt- ja pealtküpsetamise režiimil. Järgmisel korral panen ahju altküpsetamise režiimile, ehk siis küpseb põhi paremini.