Värvilised juurikad dipikastmega

Mul on üsna tihti isu süüa friikartuleid ja kartulikrõpse. Teadagi ju, et need pole tervislikud. Vahetevahel annan kiusatusele järele, aga tervislik on need asendada ahjus valmistatud köögiviljadega. Küpsetada võib paljut: kartulit, kaalikat, peeti, porgandit, bataati, juursellerit. Porgandeid ja peete on müüa eri värvi, nii et köögivili taldrikul on lõbus. Mina ostsin poest endale meelepärased juurikad.  

Vajalikud toiduained

- 1 suur bataat
- 4 porgandit
- 3 peeti
- õli
- sool

Valmistamine

1. Koori juurikad ja lõika pulkadeks. punased peedid lõika eraldi kaussi.
2. Vala õli juurikatele, raputa peale soola ja sega kätega läbi.
3. Vala maitsestatud juurikad küpsetuspaberiga kaetud pannile, et juurikad hauduma ei hakkaks, tuleb need plaadile panna ühe kihina. Mina sain oma kogusest 2 plaaditäit juurikaid.
4. Küpseta 220 kraadi juures 20 minutit, vahepeal sega köögivilju.



Köögiviljad tulid väga maitsvad ja krõmpsuvad. Neid saab süüa nii külmalt kui kuumalt. Dipikastme ehk külma kastme valmistamiseks segasin kokku 1 hakitud küüslauguküüne, 250 grammi hapukoort, natuke soola ja veidike sinepit. Kes tahab vängemat kastet, võib lisada rohkem küüslauku ja sinepit. Huvitava maitse annab ka mädarõigas.