Vastlapäeva hernesupp

Vastlapäeval ikka süüakse traditsioonilisi vastlatoite: oasuppi, hernesuppi või seajalgu ja vastlakukleid. Sel aastal otsustasin säästa ema vaevast ja võtsin hernesupi tegemise enda kätte. Vastlakuklid tõin pagariärist!


Vajalikud toiduained:

- umbes 1 kilo suitsukonti
- 300 g kollast lihvitud hernest
- 150 g odrakruupi
- 2 porgandit
- 1 kartul
- sinep
- sool


Valmistamine:

1. Pane herned ja odrakruubid vähemalt neli tundi varem likku.
2. Pane suitsukont keema. Kui tekib peale vaht, eemalda see.
3. Kui liha keetmisel enam vahtu ei tule, lisa leotatud herned ja kruubid ning keeda neid umbes tund aega.
4. Võta liha välja ja eemalda kondid.
5. Lisa suppi liha ja kuubikuteks lõigatud porgandid ja kartul.
6. Maitsesta soola ja sinepiga ning keeda pidevalt segades umbes pool tundi.
7. Kui supp on valmis, pane kaussi ja naudi!