Itaaliat kompamas ehk spagetid tomatikastmega

Itaalia on äge maa! Olen seal ringi sõitnud, näinud sealset loodust, vana Roomat, Veneetsiat ja San Marinot. Ja Itaalia toidud - pitsad ja erinevad makaroniroad - need on lihtsalt võrratud. Minu lemmikud. Kõige rohkem valmistangi kodus makaronitoite erinevate kastmetega. Eriti armastan punaseid kastmeid. Punast kastet on võimalik algusest lõpuni ise teha: purustatud tomatite konserv, tomatid ja maitseained potti keema ning ongi valmis. Lihtne, kuid ka poes müüdavad erinevad punased kastmed on mõnusalt maitsekad. Minu kaks lemmikut on tuliselt vürtsikad 7 ürdi kaste ja arrabbiata kaste.

Vajalikud toiduained:

- 500 g hakkliha
- 500 g tomatipastat
- 1 purk 7 ürdi kastet
- 1 pakk spagette
- riivitud juustu
- soola, pipart ja oliiviõli

Valmistamine:

1. Pane spagetid soolaga maitsestatud keevasse vette.
2. Lisa veidi õli, muidu võivad makaronid üksteise külge kleepuda.
3. Keeda spagette niikaua kuni need on al dente ehk poolkõvad.
4. Kurna spagetid läbi sõela ja loputa neid veega.
5. Kastme valmistamiseks pane hakkliha õliga kaetud pannile, lisa veidi soola ja pipart ning sega.
6. Kui hakkliha on ilusasti läbi küpsenud, lisa 7 ürdi kaste, tomatipasta ja veidi vett.
7. Sega ja kuumuta keemiseni.
8. Pane spagetid endale meeldivasse taldrikusse, tõsta peale kaste ja puista peale riivjuustu.