Kaerahelbepätsid

Kodus oli kaerahelbeid ja ema soovitusel otsisin retsepte, mida kaerahelvestest valmistada. Tavaliselt ostan küpsiseid poest, kuid leidsin Aive Luigela raamatust "Tervise kokaraamat" kaerahelbepätside valmistamise õpetuse. Tundus väga lihtne ja seda see oligi. Aga et asja huvitavamaks teha, lisasin rosinaid. Ja mitte vähe! Seetõttu vähendasin retseptis olnud kaerahelveste ja nisujahu kogust. Rosinate lisamine oli väga hea mõte, tegid küpsised sulavamaks ja pehmeks. Kuna rosinad on ise väga magusad, oleksin pidanud küll vähendama veidi suhkru kogust, aga ikkagi kadusid küpsised kausist välkkiirelt! Nämm-nämm!

Vajalikud toiduained:

- 1,5 klaasi kaerahelbeid
- pool klaasi nisujahu
- 1 klaas rosinaid
- 100 g võid
- 150 g suhkrut
- 2 muna
- 1 tl vanillsuhkrut
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- veidi soola


Valmistamine:

1. Vahusta munad vanillsuhkru, suhkru ja soolaga.
2. Sega juurde sulatatud või, kaerahelbed, jahu ja küpsetuspulber.
3. Sega korralikult läbi.
4. Tõsta pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit kuni pätsid on ilusalt kuldkollased.