Terav Mehhiko pajaroog

Mulle meeldivad vürtsikad toidud ja tšilli on üks maitseaine, millega tulisust toitu lisada. Näiteks kasutatakse tšillit Mehhiko köögis. Sain selle toidu valmistamiseks mõtte Lia Virkuse, Angeelika Kangi ja Pille Endeni kokaraamatu "100 suppi, paja- ja vormirooga" 2. osast. Muutsin seda retsepti, kuna sel päeval poes käies ei õnnestunud saada külmutatud maisi ega paprikat. Toit tuli terav ja vürtsikas, nii nagu soovisin.

Vajalikud toiduained:

- 400 g hakkliha
- 2 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 1 tšilli
- 1 purk purustatud tomateid
- 200 ml tomatipüreed
- poole sidruni mahl
- pool pakki külmutatud paprikaid
- pool pakki külmutatud Mehhiko pajarooga
- veidi suhkrut, soola ja pipart
- vett ja õli


Valmistamine:

1. Prae hakkliha õliga kuumutatud pannil.
2. Lisa hakitud sibulad, küüslauguküüned ja tšilli.
3. Prae veel veidi ning lisa siis purustatud tomatid, tomatipüree, vesi ja sidrunimahl.
4. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga.
5. Hauta ja lisa vajadusel vett.
6. Serveeri pajaroog keedetud riisiga.