Tuunikalapasta

Minu kodu raamaturiiulitel on väga palju kokaraamatuid. Vahel ema leiab neist mõne huvitava retsepti, kuid harva valmistab nende järgi. Otsustasin sel korral otsida mõne põneva toidu retsepti just raamatust. Ja nagu sageli, paelus mind taas roog makaronidest. Ma armastan makarone! Leidsin tuunikalapasta retsepti Lia Virkuse ja Pille Endeni kokaraamatust "Nutika perenaise kokaraamat". Tegin retseptis mõned väikesed muudatused. See toit on kõige maitsvam kohe süües.

Vajalikud toiduained:

- 1 pakk makarone
- 2 tuunikalakonservi õlis 
- 400 g purustatud tomatite konservi
- 1 punane sibul
- 1 küüslauguküüs
- 1 tšilli
- poole sidruni mahl ja riivitud koor
- kuivatatud ja värsket basiilikut
- riivitud juustu
- soola
- pipart


Valmistamine:

1. Haki sibul, küüslauk ja tšilli ning lisa need õliga kuumutatud pannile.
2. Prae veidi ja lisa kuivatatud basiilik.
3. Lisa tuunikala, konservtomatid ning sega läbi.
4. Hauta pannil umbes 15 minutit.


5. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees poolkõvaks ja nõruta. Jäta osa keeduleent alles, et hiljem, kui roog jääb kuivaks, saaks selle lisada. 
6. Lisa makaronid pannile tuunikalasegusse ja sega.
7. Maitsesta sidrunikoore, sidrunimahla, värskete basiilikulehtede, riivitud juustu ja soola-pipraga.
8. Söö kohe!