Kartulivorm India pähkli kastmega ft. Mati Tubli

Et kokkamine oleks veel huvitavam ja süüa ei peaks tegema üksi, kutsusin appi Mati. Mati on muusik ja minu õe elukaaslane. Meil on kaks ühist huvi: kokkamine ja jalgpall. Selgi korral ei möödunud meie õhtu jalgpallita. Õhtusöögiks otsustasin valmistada kartulivormi India pähkli kastmega - see retsept võimaldas meil ka toidu valmimise ajal mängida fifat. Kuna Mati õpib ka kokaks, sain temalt palju nõuandeid ja õpetussõnu, kuidas köögis toimetada, näppe teravast noast eemal hoida ja toitu serveerida. Oli väga vahva! Aitäh ka Liisale, kes meie õhtut jäädvustada aitas.


Vajalikud toiduained:

- 1 kg kartuleid
- 2 sibulat
- 3,5 tl soola
- 150 g India pähkleid
- 1 tl pipart
- 4 spl maitsepärmi
- 450 ml vett

Valmistamine:

1. Koori ja viiluta kartulid.


2. Tükelda sibulad ja lisa kartulitele.
3. Lisa 2 tl soola ja veidi õli ning sega läbi.


4. Keeda India pähkleid 15 minutit.
5. Blenderda keedetud pähklid, ülejäänud sool, pipar, maitsepärm ja vesi.




6. Vala saadud segu kartulitele ja küpseta 200 kraadi juures 1 tund.


Mulle meeldivad väga värsked salatid. Kui kartulivorm oli valmis, segasin kiiruga kokku hakitud värske kurgi, rohelise sibula, basiiliku ja hapukoore. Sobis ideaalselt kartulivormi juurde. Serveerimisel valasin kartulivormile palsamiäädikat.