Lihtne karri kanaga

Gordon Ramsay arvates on kanaroog üks toitudest, mida inimene peab oskama kindlasti valmistada. Kuna ma pole kunagi ise valmistanud midagi kanast, siis sõelusin läbi mitmeid retsepte. Olin ka kuulnud mitmelt inimeselt, et väga hea maitse annab toidule karri, eriti kanatoitudele. Selle roa panin kokku mitme retsepti põhjal, suurem osa koostisosadest on võetud "Taimse teisipäeva" kodulehelt. Kanakarrit serveerisin riisiga, kuna need sobivad omavahel kokku. Toitu sai nii palju, et sõin seda mitu päeva. Teisel ja kolmandal päeval oli kanaroog veelgi maitsvam kui esimesel. Vürtsikas, hõrk ja terav!



Vajalikud toiduained:

- 1 sibul 
- 2 tassi külmutatud herneid
- 2 porgandit
- 1 purk kikerherneid
- 2 purki kookospiima
- 2-3 tl karrit
- 2 tl suitsutatud paprikapulbrit
- 3-4 spl maitsepärmi
- 600 g kanafileed
- soola, pipart
- soovi korral tšillit ja sojakastet


Valmistamine:

1. Pruunista sibul õlis.
2. Lisa sool, tükeldatud porgand ja herned ning pruunista neid paar minutit.
3. Lisa karri, paprikapulber, pipar, maitsepärm ning soovi korral sojakaste ja tšilli. Prae neid umbes 2 minutit.
4. Vala köögiviljadele kookospiim ja kikerherned (võid panna koos vedelikuga).
5. Jäta hauduma.
6. Haki kanafilee ja prae neid teisel pannil koos soola ja pipraga.
7. Kui kanatükid on õrnalt läbi küpsenud, lisa need köögiviljadele.



8. Et maitsed ilusti seguneksid, hauta veidi veel.
9. Serveeri keedetud riisiga.




Kasutatud allikas:

https://www.xn--taimneteisipev-hib.ee/retseptid/lihtne-karri