Tomati-fetapasta

Kuulsin hiljuti üht kokka (ei mäleta, kes see oli) ütlemas, et liha peab sööma, aga mitte iga päev. Piisab kahest-kolmest korrast nädalas. Eile oli šašlõkiõhtu, nii et liha sai söödud rohkem kui küll. Otsustasin täna teha lihavaba toitu. Hiljuti sain mõned põnevad retseptid ema tuttava käest. Katsetasingi üht neist  ja väikeste muudatustega. Roog oli huvitava maitsega, kuid jäi veidi kuivaks. Kui tulevikus teen veel seda rooga, lisaksin julgelt juurde mingit vedelikku, tomateid ja fetat.


 Vajalikud toiduained:

- 200 g makarone
- 200 g fetat
- 300 g kirsstomateid
- 6 küüslauguküünt
- 2 tl kuivatatud basiilikut
- peotäis värsket basiilikut
- soola
- pipart



Valmistamine:

1. Pane küüslauguküüned, terved kirsstomatid ja murendatud feta ahjuvormi.
2. Küpseta neid 200 kraadi juures 30 minutit.
3. Kui segu on küpsenud, maitsesta see soola, pipra ja kuivatatud basiilikuga.
4. Vahepeal keeda makaronid soola ja õliga maitsestatud vees.
5. Lisa keedetud makaronid feta- ja tomatisegule, maitsesta värske basiilikuga ja sega läbi. 
6. Roog ongi valmis, asu nautima!