Suussulav rabarberi-pohlakook

Praegu on kõige õigem aeg kasutada toidu tegemiseks aias metsikult kasvavaid taimi. Sirgunud on nii naat, nõges, jänesekapsas, võilill, rabarber ja nurmenukk. Kevadeti ei jõua ma ära oodata aega, mil rabarberivarred on nii pikaks kasvanud, et neid juba värskelt süüa saaks ja et nendest miskit maitsvat valmistada. Eile õhtul küpsetasingi ühe hõrgu ja hapuka koogi, mille kõrvale sobis ideaalselt soe nurmenukutee.


Vajalikud toiduained:

- 1 klaas nisujahu
- 2 muna
- 100 g võid
- 10 spl suhkrut
- 0,5 liitrit maitsestamata jogurtit
- tükeldatud rabarbereid ja pohli, koguselt soovi järgi


Valmistamine:

1. Koogi põhjaks sulata või ja vahusta see 4 spl suhkruga.
2. Klopi juurde 1 muna, lisa jahu ja sega see ühtlaseks massiks.
3. Kata kauss kilega ja aseta seniks külmkappi, kuni valmistad koogikatte.
4. Katteks vahusta 1 muna 6 spl suhkruga ja sega juurde jogurt.
5. Koori ja haki rabarber.



6. Võta tainas külmkapist ja suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja veidi külgedele.
7. Eelküpseta põhja 220kraadises ahjus umbes 8 minutit.
8. Võta põhi ahjust välja, aseta peale pohlad ja tükeldatud rabarberid.



9. Vala peale jogurtisegu.
10. Langeta ahju temperatuur 175 kraadini ning küpseta kooki umbes 40 minutit, kuni kate on hüübinud.
11. Lase koogil täielikult jahtuda. 


12. Naudi kooki tassitäie maheda nurmenukuteega.