Bubert rabarberi-karusmarjakisselliga

Mannapuder on minu toidulaual sage külaline. Bubert valmib peaaegu nagu mannapuder, aga on selle luksversioon. Tegelikult valmistasin buberti ja kisselli juba 3 nädalat tagasi distantsõppe ajal kodunduse tunnis. Tunni ülesandeks oli valmistada magustoit kodus olevatest toiduainetest. Kapis olid piim ja manna - võimalik oli teha mannapuder. Aga soovist valmistada midagi huvitavamat, võtsin ka munad, et teha bubertit, ja külmkambrist karusmarjad ja rabarberid (värsked rabarberivarred alles tõstsid pead mullast!), et serveerida putru kisselliga.


Buberti koostisosad:

- 1 l piima
- 5 muna
- pool klaasi mannat
- pool klaasi suhkrut



Buberti valmistamine:

1. Eralda munakollased munavalgest.
2. Vahusta munavalged.
3. Vahusta munakollased suhkruga.





4. Pane poti põhja veidi vett.
5. Vee keema hakkamisel, lisa piim.
6. Kui piim hakkab keema minema, alusta tasapisi manna lisamist piima. 
7. Sega pidevalt.
8. Kui manna on paisunud ja puder parajalt paks, sega putru munakollased suhkruga ja sega läbi.




9. Tõsta pott pliidilt, lisa vahustatud munavalged ja sega ettevaatlikult läbi, nii et bubert jääks kohev.




Kisselli koostisosad:

- 2 l vett
- 1 klaas suhkrut
- 2 spl kartulitärklist
- 0,5 klaasi vett
- külmutatud karusmarju ja rabarbereid, nii palju kui soovid




Kisselli valmistamine:

1. Pane vesi ja marjad potti ning lase keema.
2. Keeda natuke aega, siis lisa suhkur.
3. Vahepeal sega kartulitärklis 0,5 klaasi külma veega.
4. Kui marjad on sinu jaoks parajalt pehmed, vala kartulitärklise ja vee segu pidevalt segades marjadega vette. 
5. Kuumuta kuni kissell pakseneb, kuid ära kindlasti keema lase.


Jahuta bubertit ja kisselli veidi aega ning siis serveeri ja asu sööma. Maitseb nii soojalt kui ka jahtunult.