Sparglipulgad peekonimähises

Sparglit ei ole ma kunagi varem söönud, kuigi olen seda mõelnud. Alati on jäänud mõte selle taha, mida sellest teha annab. Sel korral otsustasin peotäie spargleid ära osta ja alles kodus vaatasin, mis võimalusi spargel pakub. Vaatamata sellele, et puised osad said sparglil ära murtud, oli pärast valmimist ebameeldiv üllatus, et paar vart olid täies ulatuses puised. Ülejäänud roog oli maitsev. Sparglile andis eriti hea maitsenüansi peekoni soolasus. Maitse oli mahlane ja magus-soolane.

Vajalikud toiduained:

- peotäis värskeid spargleid
- 1 pakk viilutatud toorsuitsupeekonit
- serveerimiseks muna, tomatit ja kurki
- soola, pipart


Valmistamine:

1. Loputa spargel ja murra ära puised otsad.
2. Mähi peekon ümber spargli (peenemad sparglid võid 2-3 kaupa panna) ja aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
3. Küpseta ahjus umbes 15 minutit, vaata kuni peekon ja sparglivarred veidi värvi muudavad.
4. Vahepeal prae pannil munad (minul olid sel korral pardimunad), maitsesta neid soola ja pipraga.
5. Serveeri sparglid peekonis ja praemuna tomatite ja värske kurgiga taldrikule.