Suvine rabarberikook

Suvel ja palavaga väga palju pliidi ja ahju juures olla ei jõua. Seetõttu tahaks, et kõik toidud valmiksid ruttu. Õnneks leiab poodidest toiduaineid, mis on kiirel koogi küpsetamisel abiks. Üks väga tänuväärne toode on Juubeli tordipulber. Seda toodavad nii Tartu Mill kui Vilma, vahet ei ole, kumba kasutada. Selle koogi valmistamise juures kogused mul alati muutuvad: mõnikord läheb rohkem hapukoort, mõnikord rohkem tordipulbrit ja mõnikord rohkem rabarberit. Ka küpsemisaeg sellel koogil on alati erinev. Suhkrut pole siia kooki vaja üldse lisada. Mõnusalt magushapu kook!


Vajalikud toiduained:

- 1 pakk Juubeli tordipulbrit
- 3 rabarberit
- 2 pakki 20-protsendilist hapukoort
- veidi võid


Valmistamine:

1. Määri kõrgemate äärtega ahjuvormi põhi ja küljed võiga.
2. Puista peale veidi tordipulbrit, nii et küljed ja põhi kaetud saaks, põhja jäta veidi paksem kiht pulbrit.
3. Vala peale üks kiht hapukoort. 
4. Hapukoorele puista peale paksem kiht Juubeli tordipulbrit.
5. Järgmiseks kihiks lao peale kooritud ja hakitud rabarber.
6. Puista rabarberikihi peale veidi paksemalt tordipulbrit.


7. Nüüd on aeg valada taas peale hapukoor, seejärel puista peale alles jäänud tordipulber.
8. Võid katta koogi väikeste võitükkidega.
9. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit või kuni kook on pealt ilusalt kuldpruun.