Kodune värskekapsahautis

Minu ema teeb värskekapsahautist paar korda aastas - tavaliselt kevadsuvisel ajal, siis kui on saada värsket kartulit ja alles valminud kapsast. Värskel kartulil on hõrgum maitse ja värske kapsas on mahlasem ja  keeb pehmeks kiiremini. Kapsahautis on väga hea, kui kapsas ei ole väga lödiks keenud. Sel aastal tegin koduse kapsahautise ise. 


Vajalikud toiduained:

- 1,5 kapsapead
- 1 kg hakkliha
- 1 kg kartuleid
- meresoola
- maitserohelist


Valmistamine:

1. Prae hakkliha pannil läbi ja maitsesta soolaga.
2. Haki kapsas ja pane potti soolaga maitsestatud keevasse vette.
3. Hauta kapsast kuni kapsas on poolpehme, lisa hakkliha ja keeda veidi veel.
4. Vahepeal loputa värsked kartulid veega ja pane need keema soolaga maitsestatud vette.
5. Kurna kartulid, kui kahvliga katsudes kukub kartul kahvli otsast vette tagasi.
6. Serveeri ja lisa maitserohelist.