Minu suitsuselt tšilline pikkpoiss

Kui tahta midagi lihtsat, aga kindlasti lihast valmistada, tuleb alati appi pikkpoiss. Hakklihast kotlette on hulga vaevanõudvam valmistada, sest pliidi ääres seismine ja kotlettide valmimise ootamine tundub igavikuliselt pikk. Pikapoisiga on asi kerge - veidi aega kulub ainete kokku segamiseks ja ülejäänud töö teeb ära ahi.



Vajalikud toiduained:

- 1 kg seahakkliha
- 1 mugulsibul
- 1 saiakontsik
- veidi vett
- 1 muna
- veidi hapukoort
- veidi nisujahu
- soola, pipart
- liha üldmaitseainet, Ameerika suitsutatud tšilli maitseainet



Valmistamine:

1. Pudista saiakontsik vähesesse vette.
2. Lisa hakkliha, muna, hapukoor ning sega läbi.
3. Haki sibul ja lisa see hakklihasegusse.
4. Maitsesta maitseainetega. Ära koonerda!
5. Et segu oleks pätside vormimiseks parajalt paks, lisa vastavalt soovile jahu.
6. Jaga hakkliha kaheks portsuks ning vormi neist küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kaks enam-vähem ühesuurust pätsi.
7. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit.
8. Söö kas kartulite, mõne salati või kodusjuustukastmega.