Hilissuve kuldne õunakook

Kui õunasaak on suur, tuleb seda rikkust kasutada, süües õunu võimalikult palju ja valmistades neist kõikvõimalikku. Tahtsin teha suurt plaadikooki, et kasutada ära suure koguse õunu, ja netis surfates leidsin suussulava õunapiruka retsepti, kuid täielikult ma seda ei järginud. Kuna mul köögikaalu ei ole, panin õunu suva järgi, nii et tainakiht oleks ohtralt ubinatega kaetud. Muutsin kuivainete koguseid ja kasutasin või asemel küpsetusmargariini. Koogi valmistamisel oli mul abis ema, kes tegi ära suure töö - sel ajal, kui mina segasin taina kokku, kooris ja puhastas ema õunad. Vend ütles, et ta pole nii head kooki ammuilma söönud!


Vajalikud toiduained:

- 400 g Vilma küpsetusmargariini
- 1 klaas suhkrut
- 4 muna
- 1 klaas kartulijahu
- 0.5 klaasi jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- suur kogus õunu
- koogi peale puistamiseks 2 spl suhkrut ja 2 tl jahvatatud kaneeli

Valmistamine:

1. Vahusta margariin ja suhkur ning lisa munad.
2. Sega hulka omavahel segatud kartulijahu, jahu ja küpsetuspulber.
3. Määri ahjuplaat margariiniga. 
4. Vala tainas ahjuplaadile. Kuna tainas on üsna paks, tee käed jahuseks ja säti tainas käte abil enam-vähem ühtlase kihina äärest ääreni plaadile.
5. Kata tainas kooritud ja viilutatud õuntega ja puista üle suhkru-kaneeliseguga.
6. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 25 minutit. 

Kasutatud kirjandus:

https://toidutare.ohtuleht.ee/923833/suussulav-ounapirukas