Õunad. Õunad. Õunad! Tänasel väga vihmasel päeval valmis üks peibutav magusroog, mis tegi päeva veidi päikseliseks. Inspiratsiooni sain Nami-Namist.
Vajalikud toiduained:
- 24 väiksemat õuna
- 100 g mandlilaaste
- 100 g võid
- 2 spl kartulitärklist
- 4 dl fariinsuhkrut
- 4 dl vahukoort
Valmistamine:
1. Sel ajal, kui mõni abiline koorib ja eemaldab seemnekojast õunu, sega kokku mandli-iirisekate.
2. Selleks kuumuta või, vahukoor, fariinsuhkur, kartulitärklis ja mandlilaastud keemiseni.
3. Määri ahjuvorm võiga ja laota sellele tükeldatud õunad.
4. Vala kate õuntele ning küpseta 200-kraadises ahju keskosas 25 minutit, kuni õunad on pehmed ja vorm on pealt krõbe.
5. Serveeri vaniljejäätisega.