Krõbeda mandli-iirisekattega õunavorm

Õunad. Õunad. Õunad! Tänasel väga vihmasel päeval valmis üks peibutav magusroog, mis tegi päeva veidi päikseliseks. Inspiratsiooni sain Nami-Namist.


Vajalikud toiduained:

- 24 väiksemat õuna
-  100 g mandlilaaste
- 100 g võid
- 2 spl kartulitärklist
- 4 dl fariinsuhkrut
- 4 dl vahukoort

Valmistamine:

1. Sel ajal, kui mõni abiline koorib ja eemaldab seemnekojast õunu, sega kokku mandli-iirisekate.
2. Selleks kuumuta või, vahukoor, fariinsuhkur, kartulitärklis ja mandlilaastud keemiseni.
3. Määri ahjuvorm võiga ja laota sellele tükeldatud õunad.



4. Vala kate õuntele ning küpseta 200-kraadises ahju keskosas 25 minutit, kuni õunad on pehmed ja vorm on pealt krõbe.



5. Serveeri vaniljejäätisega.


Kasutatud kirjandus: