Päikseline suvikõrvitsamoos

Peaaegu kuu aega tagasi, 14. augustil käisin ma Männiku metsatalus "Trad.Fest!-il". See oli üks erakordne pidu väga hea muusika, huvitavate inimeste, koduse ümbruse ja maitsva toidu seltsis. Nautisin seda päeva täiega! Muu hulgas sain elus esimest korda suvikõrvitsamoosi ja otsustasin seda kindlasti ise valmistada. Kui mu tädi teatas, et tal on suvikõrvitsad juba ülekasvamas ja ta ei jaksa neist enam miskit valmistada, otsustasin moosikeetmise ette võtta.

Vajalikud toiduained:

- 2 väga suurt suvikõrvitsat
- 3 sidrunit
- 700 g moosisuhkrut
- pool klaasi vett

Valmistamine:

1. Koori ja puhasta seemnetest suvikõrvitsad.
2. Lõika suvikõrvitsad kuubikuteks ja pane potti keema.



3. Keeda umbes 40 minutit, kuni kuubikud on üsna lagunenud.
4. Tõsta pott pliidilt ja püreesta suvikõrvitsad saumikseriga.
5. Kuni suvikõrvits keeb, pese sidrunid, pigista neist välja sidrunimahl ja riivi sidrunikoor.
6. Lisa suvikõrvitsapüreesse suhkur, sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor.


7. Aseta pott pliidile ja keeda pidevalt segades 8 minutit.
8. Tõsta valminud moos kuumutatud purkidesse ja lase tarretuda. Esialgu on moos veidi vedel.


9. Moos, mis purki ei mahu, söö pannkookide või saiaga. Joo kõrvale külma piima! Maitse on sidrunine ja päikseline. Ja meenutab "Trad.Fest!-i".