Brasiilia kana

Kui ma selle aasta algul toidublogiga alustasin, oli üks mõte valmistada eri rahvuste toite. Olen toiduretsepte võtnud siit ja sealt, kuid pole alati keskendunud küsimusele, mis rahvuse köögist konkreetne toit pärineb. Sel korral võtsin maakaardi, silm jäi pidama Brasiilial ja asusin otsima Brasiilia rahvusliku köögi toite. Paprikane kana tundus isuäratav ja viiski keele alla.  


Vajalikud toiduained:

- 8 broileripoolkoiba
- 3 hakitud küüslauguküünt
- 2 poolitatud ja viilutatud sibulat
- 2 ribadeks lõigatud punast paprikat
- 1 purk purustatud tomatite konservi
- soola ja pipart
- veidi oliiviõli
- tšillikastet


Valmistamine:

1. Tee broilerikoibadesse mõned sisselõiked, siis küpsevad need ühtlasemalt.
2. Maitsesta broiler soola ja pipraga.
3. Kuumuta pannil õli, lisa broilerkoivad, prae need mõlemalt poolt kuldseks ja seejärel võta need pannilt.
4. Haki sibul, küüslauk ja paprika.



5. Pane sibul, küüslauk, purustatud tomatid ja paprika pannile ning prae, kuni köögiviljad on pehmed.
6. Maitsesta soola, pipra ja tšillikastmega.
7. Lisa broiler pannile köögivilja juurde.
8. Kata pann kaanega ning hauta mõõdukal kuumusel 15 minutit.
9. Serveeri riisiga.