Minu esimesed piparkoogid

Tõesõna, pole kunagi varem ise piparkooke küpsetanud. Seetõttu otsustasin valmistada piparkoogid alates taina kokku segamisest. Retsepti sain Nami-Namist, oma postitusse panin koostisained, mida kasutasin. Eriti mõnus oli krõmpsutada väikeseid südamekujulisi piparkooke - üks amps ja kadunud olidki.


Vajalikud toiduained:

- 250 g Dansukkeri tumedat suhkrusiirupit
- 170 g suhkrut
- 1 pakk Meira piparkoogimaitseainet
- veidi Santa Maria piparkoogimaitseainet
- 200 g küpsetusmargariini 
- 50 g võid
- 2 muna 
- 600 g nisujahu
- 2 tl söögisoodat


Valmistamine:

1. Kuumuta potis siirup koos suhkru ja piparkoogimaitseainega, sega pidevalt kuni keemiseni.
2. Sega juurde tükeldatud margariin ja või, vispelda kuni need on sulanud, siis lase veidi jahtuda.
3. Klopi juurde munad ja lisa juurde söögisoodaga segatud jahu.
4. Sega tainas korralikult läbi ja sõtku käega.
5. Paki toidukilesse, tehes kaks leivasuurust pätsi.



6. Lase tainal mõni päev külmkapis maitsestuda. Mina küpsetasin piparkooke juba järgmisel päeval.
7. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid.
8. Küpseta 200kraadises pöördõhuga ahjus 6 minutit (tulevad krõmpsud piparkoogid) või pöördõhuta ahjus 4 minutit (pehmed piparkoogid).