Sinepiliha ja ahjukartulid Sitsiilia moodi

Mina ei ole talve- ega lumefänn. Kahjuks on meil praegu aga külm ja hea oleks viibida kusagil, kus on soe. Näiteks Sitsiilias ... Meil on täna õues -12 kraadi, aga Sitsiilias on +15 kraadi. Kuna reisile minna ei saa, tõin Sitsiilia sooja oma koju toidu kaudu. 



Sinepiliha

Vajalikud toiduained:

- 4 seakarbonaadilõiku
- veidi õli
- basiilikut, punet, rosmariini, musta pipart tunde järgi
- 1 tl soola
- 1 sl sinepit
- 1 tl Worcesteri kastet
- 0,5 tl küüslaugupulbrit
- 1 sl võid


Valmistamine:

1. Pintselda lihatükid õliga.
2. Sega basiilik, pune, rosmariin, sool ja pipar omavahel ning hõõru lihatükkidele.
3. Pruunista lihatükid pannil võis.



4. Sega sinep, küüslaugupulber ja Worcesteri kaste ning määri lihatükkidele.
5. Prae veel, kuni liha on sulle parajalt küps.


Ahjukartulid

Vajalikud toiduained:

- 7 suurt kartulit
- 6 küüslauguküünt
- 1 sibul
- 1 punane tšilli
- rosmariini
- 1 tl meresoola
- sidrunimahla
- oliiviõli
- peotäis kirsstomateid 
- ( peotäis musti oliive)


Valmistamine:

1. Koori kartulid ja lõika sektoriteks.
2. Pane kartulid koos hakitud või poolitatud küüsluguküünte, viilutatud sibula, rosmariini ja hakitud tšilliga ahjupannile.
3. Puista peale sool, nirista üle õli ja sidrunimahlaga ning sega kõik läbi.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
5. Lisa poolitatud kirsstomatid (ja oliivid) ning küpseta veel 15 minutit.