Kuldsed kõrvitsakotletid

Kuna ema sai oma tantsukaaslaselt mõned tükid kõrvitsat, tuli neist midagi valmistada. Kõrvitsakotlet tundus ahvatlev, kuna pole varem taimseid kotlette söönud - minu jaoks on kotlet alati olnud hakklihast. Serveerisin kotletid toorsalati ja hapukoorega, kuid piisavalt mõnusa maitsekombo annab ainult ka hapukoor. Et midagi raisku ei läheks, saab kõrvitsast välja pigistatud mahla lisada smuutisse.

Vajalikud toiduained:

- umbes 0,5 kg kõrvitsat
- 3 kuhjaga spl nisujahu
- 1 muna
- 2 küüslauguküünt
- peotäis koriandrit
- soola
- musta pipart


Valmistamine:

1. Koori ja riivi kõrvits.
2. Pigista riivitud kõrvits hästi kuivaks, muidu tulevad kotletid lödid.
3. Lisa ülejäänud koostisained ja sega läbi.
4. Lase õli pannil kuumaks, vormi käe vahel pätsike ja prae mõlemalt poolt. Pane pannile korraga niipalju kotlette, kui mahub.
5. Kui kotletid valmis, serveeri.