Mesimagusad Portugali kreemikoogikesed

Portugali rahvuskööki kuuluvate kreemikoogikeste täpne retsept on küll saladus, kuid väidetavalt pole Portugalis ühtegi kohvikut, kus neid ei pakutaks. Supermaitsvate kreemikorvikeste valmistamine nõuab veidi rohkem jändamist, aga küpsetan neid peagi jälle.


Vajalikud toiduained:

- 300 g lehttainast
- 100 g suhkrut
- 2 sl maisitärklist
- 3 munakollast
- 2 dl 35% rõõska koort
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 dl piima

Valmistamine:

1. Kreemi valmistamiseks sega paksupõhjalises potis suhkur ja maisitärklis ning klopi juurde munakollased.
2. Vala juurde rõõsk koor ja piim ning sega.
3. Tõsta pott keskmisele tulele ning kuumuta pidevalt vispliga segades keemiseni.
4. Siis tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
5. Rulli lehttainas veidi õhemaks, siis keera pikemast küljest tihedalt rulli.



6. Lõika saadud torust 12 umbes 2 cm tükki. 
7. Aseta tainatükid võitatud muffinivormi põhjadesse, suru tainas pöidlaga tugevasti vastu põhjasid ja siis ettevaatlikult surudes kleebi tainas vormide külgedele, nii et põhjad ja küljed oleksid kaetud. Tõsta vormidesse niipalju kreemi, et jääks ruumi ka kerkimiseks.



8. Küpseta 225kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni tainas on kerkinud ja kuldne ning täidis on pealt veidi pruunistunud.



9. Naudi kreemikorvikesi kas soojalt või veidi jahtunult..