Suus sulav beseerull ehk Empsiga köögis

Mõni päev tagasi tuli mu ema trennist ja rääkis vaimustunult, et ta pole nii head kooki kunagi varem söönud. Nimelt oli ta trennikaaslane oma sünnipäeva puhul pakkunud enda küpsetatud beseerulli. Nüüd otsustas mu emps ka ise beseerulli valmistada. Kuna täna oli tal vaba päev ja minugi trenn jäi ootamatult ära, asusime üheskoos koogi kallal nokitsema. Kuigi küpsetis ei tulnud täiuslik (osa beseest jäi veidi pehme, täidis natuke vedel), oli see siiski väga maitsev. Järgmisel korral tean, mida teisiti tegema pean😋


Beseekiht:

- 6 munavalget
- näpuotsaga soola
- 200 g suhkrut
- 1 tl maisitärklist
- 1 tl sidrunimahla
- mandlilaaste

Täidis:

- 2 dl vahukoort
- 2 tl suhkrut
- 300 g maitsestamata kohupiima
- musti sõstraid
- 1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine:

1. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga pehmeks vahuks, lisa suhkur ning vahusta kuni saad tugeva vahu.
2. Lisa juurde maisitärklis ja sidrunimahl ning vahusta veel veidi.
3. Määri munavalgevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista peale mandlilaastud.
4. Küpseta 160kraadises ahjus 30 minutit või kuni besee on kergelt kuldne.
5. Võta besee ahjust välja, kata pealt küpsetuspaberiga ning lase mõned minutid jahtuda.
6. Besee küpsemise ajal vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, sega juurde kohupiimakreem.
7. Aseta beseel oleva küpsetuspaberi peale ahjurest, ning keera besee koos ahjuplaadi ja -restiga ringi.
8. Nüüd eemalda ahjuplaat ja õrnalt küpsetuspaber, millega beseekiht ahjus oli.



9. Kata besee täidisega ning puista peale mustad sõstrad.
10. Keera besee rulli, jättes liitekoha allapoole.
11. Aseta beseerull natukeseks ajaks jahedasse.


Kasutatud allikas: