Torta di Zucca ehk Itaalia kõrvitsakook

Kui kodus on tükk ahvatlevat kollast kõrvitsat ...



Vajalikud toiduained:

- 450 g kõrvitsat
- näputäis soola
- 150 g võid
- 150 g suhkrut
- purustatud mandleid
- brändis leotatud rosinaid
- 1 sidruni riivitud koor
- 100 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 muna
- tuhksuhkrut


Valmistamine:

1. Lõika kõrvits kuubikuteks ja hauta võis, kuni kõrvits on pehme. Lase veidi jahtuda.



2. Kui kõrvits ei ole enam kuum, püreesta see vähese soolaga.
3. Sega juurde purustatud mandlid, suhkur, riivitud sidrunikoor ja rosinad.
4. Sega juurde jahu ja küpsetuspulber.
5. Lisa vahustatud munakollased ja kõvaks vahustatud munavalged.



6. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ja võiga määritud lahtikäivasse koogivormi.



7. Küpseta 200kraadises ahjus umbes tund aega.
8. Tõsta kook vaagnale jahtuma ja sõelu peale tuhksuhkrut.



9. Serveeri vahukoorega.