Kaerakissell suhkrusiirupiste karusmarjadega

Kui isutab nii magusa kui hapu järele ...



Vajalikud toiduained:

- 1 l kaerapiima
- 4 spl kartulitärklist
- 2 spl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- poole sidruni mahl
- karusmarjasiirupi jaoks pool klaasi suhkrut, pool klaasi vett ja 500 g karusmarju

Valmistamine:

1. Sega kartulitärklis poole klaasi kaerapiimaga.
2. Pane ülejäänud piim potti, kuumuta veidi ja lisa lahustunud kartulitärklis.
3. Lisa suhkur ja vanillisuhkur ning sega pidevalt kuni kissell on parajalt paks.
4. Tõsta pott tulelt ja pigista sisse sidrunimahl.
5. Pane kissell jahtuma ja valmista suhkrusiirup karusmarjadega.
6. Pane suhkur kuumale pannile, lisa tasapisi vesi ning sega.
7. Mõne aja pärast lisa karusmarjad ning sega pidevalt. Kui vaja, lisa niipalju vett, et karusmarjalisand oleks parajalt vedel.
8. Serveeri, kui kissell ja karusmarjad siirupis on jahtunud.