Minu lasanje

Mõnus, mahlane ja tugev kõhutäis laupäeva lõunaks.


Vajalikud toiduained:

- 12 lasanjeplaati
- 800 g seahakkliha
- 2 porgandit
- 2 mugulsibulat
- 4 küüslauguküünt
- 800 g (2 purki)  purustatud tomateid
- 500 g riivitud juustu 
- 200 g mozzarella`t
- 200 g kirsstomateid
- veidi valget veini
- soola, pipart, rosmariini
- oliiviõli



Valmistamine:

1. Kuumuta pannil õli ja hauta hakkliha kergelt läbi.
2. Haki sibul ja küüslauk ning riivi porgand.




3. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja riivitud porgand hakklihale ning prae korralikult läbi.
4. Maitsesta soola, pipra ja rosmariiniga ning lisa valge vein.
5. Mõne minuti pärast vala peale purustatud tomatid ning hauta umbes 10 minutit.
6. Tõsta pann tulelt.






7. Kata ahjuvormi põhi oliiviõliga ning aseta sellele kiht lasanjeplaate.
8. Kata lasanjelehed hakklihaseguga, seejärel riivjuustu, tükeldatud mozzarella ja poolitatud kirsstomatitega.



9. Tee samamoodi järgmised kihid.
10. Kõige pealmiseks kihiks jäta hakklihasegu ja riivitud juust.



11. Küpseta lasanjet 200kraadises ahjus 30 minutit.
12. Lasanje küpsemise ajal valmista roa kõrvale värske salat jääsalatist ja hakitud tomatist.