Kotopuolo Lemonato ehk Kreeka sidrunikana ja -kartulid

Hapukas sidruni maitse, rohke oliiviõli ja vürtsikas pune koos pühapäevase sooja päikesega loovad igatsetud lõunamaise tunde. 

Vajalikud toiduained:

- 8 kana poolkoiba
- umbes 1 kg kartuleid
- 1 sidruni mahl
- 5 spl külmpressitud oliiviõli
- 1 spl kuivatatud punet
- soola ja musta pipart
- pool klaasi vett



Valmistamine:

1. Lõika kartulid sektoriteks.
2. Aseta kartulisektorid ja kana poolkoivad ahjuvormi.
3. Puista peale pune ning maitsesta soola ja pipraga.
4. Vala peale oliiviõli ja pressitud sidrunimahl.
5. Sega kõik omavahel läbi ja jäta vormile ühe kihina.
6. Kalla üle veega.
7. Küpseta 200kraadises pöördõhuga ahjus umbes 1 tund.
8. Küpsemise ajal vahepeal sega rooga.
9. Paku roa juurde värsket salatit või/ja külma kastet.