Jamie Oliveri krõbe pestokana teistmoodi kartulisalatiga

Mulle meeldib väga süüa teha ja õde Linda kinkis mulle uue kokaraamatu - Jamie Oliveri "Koos". Seal on rohkesti huvitavaid toiduretsepte, aga minu esimeseks valikuks sai toit ühest minu lemmikust - kanafileest. Sooja ja krõbeda kana juurde meisterdasin kerge ja kreekapärase salati. Kõik matsutasid isuga!

Vajalikud toiduained

Pestokana:

- 2 kanafileed
- 1 muna
- 40 g jahu
- 125 g riivsaia
- 3 tl klassikalist basiilikupestot
- 2 sl oliiviõli 

Salat:

- 0,5 kg värskeid kartuleid
- 300 g kirsstomateid
- 250 g fetat
- purustatud pipart
- värsket peterselli 



Valmistamine:

1. Lõika kanafileed pikkupidi pooleks, nii et saad neli õhukest viilu.
2. Klopi muna.
3. Valmista paneering: lisa riivsaiale pesto ja oliiviõli ning sega läbi. 
4. Aseta kanafilee kõigepealt mõlematpidi jahusse, seejärel kasta munasse ning lõpuks keeruta kana pestopaneeringus.



5. Aseta paneeringuga kaetud kanafileed õliga määritud ahjuvormi ning küpseta 220kraadises ahjus 20 minutit, kuni fileed on kuldset värvi.
6. Soovi korral nirista peale sidrunimahla (mina unustasin selle ära).
7. Kana küpsemise ajal jõuad valmistada salati.



8. Haki varem keedetud värsked kartulid (mina ei koorinud), kirsstomatid ja feta.
9. Jahvata peale pipar, haki petersell ja sega salat läbi.