Magushapu beseekattega rabarberikook

Minge aeda, korjake punt rabarbereid ja mõnutsege enda küpsetatud rabarberikooki põske pannes! Elu on ilus!


Vajalikud toiduained

Põhi:
- 5 muna
- 4 sl suhkrut
- 4 sl nisujahu

Vahekiht:
- 5 munakollast
- 500 g 20% hapukoort
- 6 sl suhkrut
- 1,5 sl tärklist
- 600-700 g rabarberit

Kate:
- 5 munavalget
- 4 sl suhkrut



Valmistamine:

1. Vahusta munakollased suhkruga ja eraldi munavalged.
2. Sega vahud kokku.
3. Lisa jahu.
4. Vala tainas võiga määritud kõrge äärega ahjuvormi.
5. Küpseta põhja 200kraadises ahjus umbes 15 minutit.
6. Vahepeal sega vahekihi munakollased hapukoore, suhkru ja tärklisega.
7. Haki rabarberid ja lisa need hapukooresegule.
8. Võta põhi ahjust välja ning vala sellele rabarberi-hapukoorekiht.



9. Pane kook uuesti ahju ja küpseta veel vähemalt 15 minutit.
10. Vahusta munavalged suhkruga.
11. Kui rabarberikate on piisavalt hangunud, võta kook ahjust välja ja määri sellele munavalgevaht.



12. Küpseta veel umbes 10 minutit, kuni vaht on veidi pruunistunud.
13. Enne koogi nautimist lase sel veidi jahtuda.