Varasügisene köögiviljapirukas

Soolane kõhutäis, mille valmistamisel võib kasutada kõiki parasjagu kättesaadavaid köögivilju - kasuta ainult oma kujutlusvõimet. Kui soovid kergemat ja lahedamat pirukat, jäta sink ja peekon retseptist välja. Eriti maitsev veidi soojana ja terava-soolase maigu annab feta.


Vajalikud toiduained:

- pool suvikõrvitsat
- 2 sibulat
- 1 punane paprika
- 15 kirsstomatit
- 200 g riivjuustu
- 250 g sinki ja peekonit
- 200 g jahu 
- 5 spl oliiviõli
- kolmveerand klaasi piima
- 1 tl soola
- värsket tilli ja peterselli
(serveerimiseks fetat)


Valmistamine:

1. Haki suvikõrvits, sibulad, tomatid, paprika, sink ja peekon väikesteks tükkideks.



2. Lisa jahu, riivjuust, sool, õli ja hakitud maitseroheline.
3. Sega kõik ühtlaselt kausis kokku.
4. Vala segu rasvainega määritud ahjuplaadile.
5. Klopi munad, lisa piim ning vala plaadil olevale segule ühtlaselt laiali.



6. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukas on kuldpruun.
7. Serveeri soojalt.